Nyugodt környezetben, zárt udvaron, világos, felújított épületben fogadjuk a hozzánk járó gyerekeket. A saját tanterem békés és hangulatos teret ad az oktatásnak. A kis létszámú osztályokban többféle tanítási módszerrel ismerkedhetnek meg diákjaink.
Az általános iskolai évek alatt diákjaink felkészülnek a középiskolai életre, és kipróbálhatják magukat számos egyéb területen is. 

Az iskolai életet különböző programok teszik változatossá: Erdei iskola - Német nyelvi témahét, nyelvi tábor , vetélkedők - Sporttábor - A jó közösség kialakulását segítő rendezvények: farsang, osztálykirándulások, húsvéti készülődés, színházlátogatás, jutalomkirándulások;
-  Egészségnapok évente két alkalommal
- Szakkörök, felzárkóztató foglalkozások (informatika, német, angol, labdarúgás, rajz)

szakkörök

 


Az Alapfokú Művészeti Iskola
néptánc tanszakának célja a személyiségfejlesztés, a mozgás-kultúra fejlesztés, és a jó közösség kialakítása. A gyerekek megismerkednek a hagyományőrzés, és a népi kultúra értékeivel, aktív szerepet és számos fellépési lehetőséget kapnak a helyi kulturális életben, és a jó hangulatú rendezvényeken (pl.: szüreti bál).

A jutalomkirándulások, a már hagyománynak tekinthető balatonszárszói néptánc tábor és egyéb rendezvények lelkesítik igazán a gyerekeket. Többször eljutottak tanítványaink a Pécsváradi Leányvásárra, fürdőzhettek Igalban. Idén Budapestre látogathatnak egy táncház és hagyományőrző rendezvényre. Határon túlra is utaztunk már, a gyerekek a gyulai néptánc fesztiválon is megmutathatták tudásukat.

sport

Intézményünkben lehetőség van a fúvós hangszeres zene elsajátítására. A zenész növendékek részt vesznek az iskolai ünnepségeken, felvonulásokon, kísérik a néptáncosokat. Igény szerint a kötelező tanítási órákon felül helyben is lehetőségük van egyéb hangszerek használatával megismerkedni (gitár, citera, dob).

 Számos sportrendezvényen, diákolimpiai versenyeken (labdarúgás, atlétika, asztalitenisz stb.) próbálhatják ki magukat a tehetséges gyerekek. A mindennapos testnevelés órákat színesítik a néptánc, a kölyökatlétika és az úszásoktatás is. További sportolási lehetőségekhez (kerékpározás, íjászat) biztosított a felszerelés.

 Országos mezei futóversenyen is ért el diákunk kimagasló eredményt. Harcművészeti foglalkozásokon önismeretet, önuralmat, fegyelmet és kitartást is tanulnak gyerekeink, megismerkedhetnek a keleti kultúra filozófiájával.

 A testnevelés és sportoktatás színvonalának emeléséhez hozzájárul a nemrég átadott korszerűen felszerelt tornatermünk is.

 Kiemelkedően fontos számunkra a gyerekek személyiségfejlesztése, mely hozzájárul a sikeres pályaválasztáshoz is. Az országban elsőként vezettük be a 7. és 8. évfolyamos diákok számára a pályaorientációs foglalkozást. Ennek keretein belül külön hangsúlyt kap az önismeret, a pozitív megerősítés, önbizalom, ill. a kommunikációs készség fejlesztése.

 A pozitív hozzáállás az élet minden területén átsegít a nehézségeken. A stressz mentes tanulás, a relaxációs technika és alternatív életvezetési módszerek megismertetésével segítjük diákjainkat a felnőtté válás útján.

 

Névnap

2021. július 24. szombat
Kinga, Kincső, Kerka
A Nap kel 05:16-kor,
nyugszik 20:38-kor.

Holnap
Kristóf, Jakab, Zsaklin
napja lesz.
tavasz.gif

Látogatók

Oldalainkat 4 vendég és 0 tag böngészi

Látogatók összesen:3374
Copyright © 2016 - Andocsi Szent Ferenc Általános Iskola és AMI - Minden jog fenntartva. Valid XHTML & CSS